Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Környezetbarát csomagolás

Környezetbarát csomagolás
Környezetbarát csomagolás otthon, óvodában, iskolában, és kiránduláshoz. Frissen tartó zsákok, tasakok és szalvéták, univerzális törlőkendők és textil mosogatószivacsok.

Ha még nem vagy jártas a környezetbarát életmódban, vagy ha már tudatos vásárlónak és fogyasztónak tartod magad, akkor a Momandme.hu Környezetbarát illetve zerowaste termékei neked valóak.

Kezdőként segítünk megtenni az első lépést a tudatosabb élet felé, bemutatjuk azokat a termékeket, amikkel ki tudod váltani az otthoni műanyag fogyasztásodat, illetve mik azok amikkel kevesebb szemetet vagy egyáltalán nem termelsz szemetet. Ha édesanya vagy akkor megmutatjuk neked, hogy mibe csomagold gyermeked reggelijét és uzsonnáját.

Amennyiben már haladó vagy és lecserélted az otthoni műanyag zacskókat, szatyrokat és műanyag vattakorongokat, akkor a momandme.hu-n beszerezheted az utánpótlást. Legyen szó sminklemosásról, csomagolásról, tárolásról vagy takarításról.

1. Ha te sem szereted, hogy 2 nap után kiszárad vagy bepenészedik a pékárud, akkor érdemes beszerezned a Kenyeres zsákokat, amelyek PUL belsejének köszönhetően frissen tartja a pékárud, akár 3 napon keresztül, továbbá meggátolja a penészesedést. Pamut szalaggal teljes mértékben le tudod zárni, ugyanakkor szellőzik a kenyeres zsák tartalma. Bevásárláskor vidd magaddal, hogy ne keljen papír vagy műanyag zacskót használnod, így máris nem termelsz szemetet. Ha a kenyeres zsákot inkább otthon tartanád, akkor legyen nálad vászonzsák, amit szintén be tudsz szerezni a momandme.hu-ról, így ebben haza tudod vinni a pékárut, zöldséget és gyümölcsöt.

Itt találod őket

2. Elképesztően sok műanyag és papír zacskót tudok elhasználni a zöldségek, gyümölcsök és ömlesztett áruk vásárlása során, amelyek nagyrészt a szemétben végzik. Egy kis odafigyeléssel ez ellen is tudsz tenni. Tarts a táskádban, vagy az autódban vászonzsákokat, amelyek több méretben is kaphatóak. Miket tudsz a vászonzsákban tartani? Zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat, ömlesztett árut, pékárut. Könnyen tisztítható, majd mosás után újra tudod használni. A vászonzsákok több méretben és mintában is elérhetőek.

Itt találod őket

3. Ha te is csomagolni szoktál reggelit és uzsonnát magadnak vagy gyermekeidnek, és nem szeretnél mindennap új fóliát vagy szalvétát a szemétbe dobni, akkor szerezd be a momandme.hu uzsonnás tasakjait vagy uzsonnás szettjeit, amiben garantáltan friss marad a szendvics. Uzsonnás tasakban magvakat, zöldségeket gyümölcsöket és kekszeket tudsz tárolni, de egy kirándulás során is hasznos lehet.

 

Reggeli és uzsonna csomagolás, tárolás:

Uzsonnás tasak: kekszek, magvak, nasik, zöldségek és gyümölcsök tárolására. Iskolába, óvodába, kirándulásra vagy utazáskor is magaddal viheted. Környezetbarát csomagolás, a fenntarthatóság jegyében. Választható mintákban. Frissen tartó tasak, vízzáró réteggel.

Itt találod őket

Újraszalvéta:  bármilyen pékáruból készült szendvicset be tudsz csomagolni. Tépőzáras résszel tudod lezárni. PUL anyagának köszönhetően frissen tartja a pékárudat egész nap és könnyedén le tudod törölni az ételmaradékot. Nagyobb szennyeződések esetén pedig 30° fokon mosd ki. Fontos: a PUL részt nem szabad vasalni (maximum két papír közt alacsony hőfokon). Kiterítve, akár asztalterítőnek vagy tálcának is használhatod. Környezetbarát csomagolás felnőtteknek és gyerekeknek.

Itt találod őket

Uzsonnás szett 4 részes: 

Négy részes környezetbarát uzsonnás szett. Óvodás vagy iskolás gyermekednek egész napra friss pékárut zöldséget és gyümölcsöt tudsz csomagolni. PUL belseje miatt garantált a frissen tartás és nem engedi a bepenészesedést.

A szett tartalmaújraszalvéta: ebbe tudod a szendvicset becsomagolni, és kihajthatóságának köszönhetően tálcaként is tudja a gyermek használni. Ha piszkos lesz, csak le kell törölni.

Textil szalvéta: nem kell folyamatosan eldobhatós törlőkendőt vagy szalvétát használni, hiszen a textil szalvétát újra és újra ki tudod mosni. Jó ha kéznél van a gyerkőcnél.

Uzsis tasak: folyadék kivételével mindent tárolhatsz benne: zöldség, gyümölcs, kekszek, magvak.

Vászonzsák: benne tárolhatod a teljes szett tartalmát, illetve zöldségeket és gyümölcsöket.

Itt találod őket

Tartalomhoz tartozó címkék: fenntarthatóság tudatos zero waste